tirsdag den 18. maj 2021

VIGTIGT:  vær opmærksom på nye info om lukning.

Pga. dyrlægemangel og afvikling af ferie holder Donnas Dyreklinik lukket fra 1. august. Hvad betyder det for dig som dyreejer?
Rejse - Hvis du skal rejse udenlands i sommerperioden til og med 1. oktober, skal du snarest muligt kontakte klinikken for at bestille tid til vaccination, hvis dette er nødvendigt i forbindelse med jeres rejse. Vær opmærksom på, at dit kæledyrs rabiesvaccination ikke må være ældre end 365 dage, for at dit kæledyr kan komme med tilbage til Grønland.  Det er kun dyrlæger der kan indføre vaccinationer i EU-selskabsdyrspas.
Du kan læse mere om rejse med kæledyr her: https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Sider/S%C3%A5dan-rejser-du-med-din-hund.aspx

Medicin – Du skal SENEST d. 24. juni skal have kontaktet klinikken pr. mail med henblik på udlevering af medicin, hvis dit kæledyr får medicin imod kronisk sygdom fx gigtsmerter, hjertesygdom, allergi, stofskiftelidelser mm. , og du forventer at løbe tør for medicinen .

Sygdom  
Hvis dit kæledyr bliver sygt mens klinikken har lukket, kan du gøre forskellige ting.
Dyrlægekonsultation over internettet: https://firstvet.com/dk/sadan-virker-firstvet

FirstVet tilbyder online dyrlægekonsultationer. Via FirstVet kan du få råd og vejledning fra danske dyrlæger. Vær opmærksom på at dyrlægerne IKKE kan udskrive receptpligtig medicin til dit dyr i Grønland.
Her kan du læse mere om hvad FirstVet kan hjælpe: https://firstvet.com/dk/symptomer

Donnas Dyreklinik henstiller til at du ikke tager kontakt til hundefangeren eller Dronning Ingrids Hospital hvis dit dyr er sygt. Veterinær- og Fødevaremyndigheden i Grønland (VFMG) laver ikke praktiserende dyrlægearbejde.
Du kan i Holms Dyreartikler købe håndkøbsmedicin, fx zoolac, der kan gives i forbindelse med diarré.
Ligeledes kan du i Holms Dyreartikler købe fx potesokker, hvis dit kæledyr skulle komme til skade med en pote i fjeldet.

Vi opfordrer til, at du sørger for at have et førstehjælpskit (kan købes i klinikken), så du selv kan forbinde mindre skader.

Akut sygdom der kræver nødaflivning:

Ved akut sygdom der kræver nødaflivning kan du ringe til klinikkens vagttelefon, tlf. 381313.

Der vil IKKE være mulighed for anden behandling end aflivning ved kontakt til vagttelefonen.

 

Vi håber på jeres forståelse.


Med venlig hilsen
Personalet i Donnas DyreklinikIngen kommentarer: